“Every conscious breath is a wave back home.” -annamariyoga

Olen Anna-Mari, helsinkiläinen joogaopettaja ja sisällönluoja, joka uskoo että elämä – ihan niin kuin joogaharjoituskin, on ikuinen tutkimusmatka.

Joogan, musiikin ja tanssin lisäksi rakastan kirjoittamista, merta ja matkustamista sekä luomista ja asioiden uudenlaista yhdistämistä.

Minulle jooga on ennen kaikkea ikuisesti muuttuva matka omassa kehossa. Haluan tunneillani kannustaa uteliaisuuteen suhteessa omaan kehoon, kuuntelemaan kehoa ja sen hienovaraisia viestejä. Liikkumaan oman kehon ehdoin. Opetustyylini on intuitiivinen ja pyrin luomaan tunneillani sallivan tilan jossa joogaajilla on mahdollisuus päästää irti ja rentoutua. Taustani on tanssissa ja joogatunneillani tärkeä elementti onkin musiikki.

Opetukseni ammentaa inspiraation opiskelemastani embodied -tyylisuunnasta, joka korostaa kehon sisäistä kokemusta ulkoisten linjausten sijaan. Joogatunneillani on usein mukana myös somaattinen eli sisältä ulospäin suuntautuva liike. Somaattinen liike on mielen läsnäoloa vaativaa kehollista harjoittelua. Se herättää ja vahvistaa kykyä tuntea ja auttaa löytämään & valjastamaan omassa kehossa asuva parantava voima.

Toiselta työltäni olen digitaalisen hyvinvointipalvelun, Yogobe.comin, sisällönluoja. Olen myös yhteiskuntatieteiden kandidaatti (sosiologia) ja taustallani on sukupuolentutkimuksen laajat opinnot sekä mm. journalismin opintoja. Yksi mielestäni tärkeimmistä asioista elämässä on uteliaisuuden säilyttäminen.

Joogaopettajakoulutukset

  • Embodied Mama Teacher training. Satu Tuomela (2020)
  • Seasonal yin yoga & aroma yin. 60h. Clare Gates-Sjöblom (2020)
  • Seasonal yin yoga & aroma yin: metal element. 60h. Clare Gates-Sjöblom (2019)
  • Advanced teacher training – Depth (Yin & Yang, Chinese medicine) 100h. Satu Tuomela (2019)
  • Embodied flow advanced teacher training – Mind module 100h Tara Judelle (2017)
  • Embodied Immersion 50h. Tara Judelle (2016)
  • Embodied flow advanced teacher training – Vessel 100h. Satu Tuomela (2016)
  • Joogaopettajan perusopinnot (RYT 200) Authentic flow & yin. Satu Tuomela & Tiina Mankki (2016)

“I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”

Maya Angelou

Kuva: Heini Pekkala