”Curiosity – never lose the spark of wonder that makes your eyes glitter.” -annamariyoga

Olen Anna-Mari, helsinkiläinen joogaopettaja ja sisällöntuottaja, joka uskoo että elämä – ihan niin kuin joogaharjoituskin, on ikuinen tutkimusmatka.

Joogan, musiikin ja tanssin lisäksi rakastan kirjoittamista, merta ja matkustamista sekä kaikenlaista luomista ja asioiden uudenlaista yhdistämistä. Tämän takia lähes kaikilla joogaretriiteilläni on mukana myös intuitiivista kirjoittamista.

 

Minulle jooga on ennen kaikkea ikuisesti muuttuva matka omassa kehossa. Haluan tunneillani kannustaa uteliaisuuteen suhteessa omaan kehoon, kuuntelemaan kehoa ja sen hienovaraisia viestejä. Liikkumaan oman kehon ehdoin. Opetustyylini on intuitiivinen ja pyrin luomaan tunneillani sallivan tilan jossa joogaajilla on mahdollisuus päästää irti ja rentoutua. Taustani on tanssissa ja joogatunneillani tärkeä elementti onkin musiikki.

 

Opetukseni ammentaa inspiraation opiskelemastani embodied -tyylisuunnasta, joka korostaa kehon sisäistä kokemusta ulkoisten linjausten sijaan. Joogatunneillani on usein mukana myös somaattinen eli sisältä ulospäin suuntautuva liike. Somaattinen liike on mielen läsnäoloa vaativaa kehollista harjoittelua. Se herättää ja vahvistaa kykyä tuntea ja auttaa löytämään & valjastamaan omassa kehossa asuva parantava voima.

Toiselta työltäni olen digitaalisen hyvinvointipalvelun, Yogobe.comin, sisällöntuottaja. Olen myös yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja taustallani on journalismin ja sosiologian opintoja. Tällä hetkellä opiskelen Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmassa. Yksi mielestäni tärkeimmistä asioista elämässä on uteliaisuuden säilyttäminen.

Koulutukset

  • Embodied flow advanced teacher training – Mind module 100h Tara Judelle (2017)
  • Embodied Immersion 50h Tara Judelle (2016)
  • Embodied flow advanced teacher training – Vessel 100h Satu Tuomela (2016)
  • Joogaopettajan perusopinnot (RYT 200) Authentic flow & yin. Satu Tuomela & Tiina Mankki (2016)
  • Advanced teacher training – Depth (Yin & Yang, Chinese medicine) 100h Satu Tuomela (2019)

Seuraavat koulutukseni: seasonal yin yoga (lokakuussa 2019)

“I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”

Maya Angelou

Kuva: Heini Pekkala