Kokemuksia

Intuitiivisen kirjoittamisen ja musiikin yhdistämisestä meditaation…

The Goddess Within –miniretriitiltä…

“Meditaatio on kuulunut epäsäännöllisenä rutiinina elämääni nyt myös vajaan vuoden verran. Meditaatioita olen tehnyt äänikirjan avulla lyhentääkseni nukahtamiseen vaadittavaa aikaa. Musiikin ja ammattitaitoisen ohjauksen yhdistelmä toimi meditaatiossa erittäin hyvin. Intuitiivinen kirjoittaminen oli minulle uutta, sillä vaikka nautinkin kirjoittamisesta, en koskaan ollut ymmärtänyt yhdistää sitä meditaatioon, jolloin ajatukset ovat virtaavimmillaan. Kirjoittamisharjoitukset tuntuivat mieltä avartavilta, tarpeellisilta ja ajatuskenttiä ravistelevilta. Oli paitsi upeaa, myös hieman pelottavaa antaa ajatusten asettua sanojen muotoon vapaasti, estelemättä.”

“Miniretriitillä meditoin ensimmäistä kertaa musiikin kanssa, ja täytyy myöntää, että tunnelmaan sopiva musiikki yhdistettynä rauhalliseen ja lempeään ohjaukseen toi meditaatioon aivan oman kauniin lisänsä. Minut se ikään kuin ohjasi tietynlaiseen olotilaan, jossa toisaalta kuuntelin keskittyneemmin musiikin sävyjä ja välillä taas unohdin musiikin kokonaan, ikään kuin solahdin sen sisään. Tuntui, että musiikki lisäsi meditaation aistikkuutta, herkisti aisteja.”

“Olen aina rakastanut kirjoittamista – liittyyhän se vahvasti myös ammattiini. En silti oikein ole saanut mitään vapaamuotoista tekstiä pääni sisältä ulos, vaan tuntuu, että paperin ja ajatusteni välillä on pitkään ollut jokin ohittamaton tukos. Ehkä sisäinen kriitikkoni on niin vahva ja tuomitseva.
Minulle ei ollut edes tullut mieleen, että kirjoittamisen voisi yhdistää meditaatioon – ovathan keho ja aistit silloin ehkä herkimmillään ja ajatusten väylä avoin sille, mikä on ajankohtaisinta ja tarpeellisinta juuri siinä hetkessä. Niinpä ihastuin meditaation ja kirjoittamisen yhdistämiseen ensi kosketuksella! Tuntui siltä, ettei kirjoittaminen yhtäkkiä tuntunutkaan vaivalloiselta tai vaatinut suuria ponnisteluja, vaan ajatukset virtasivat paperille puhtaasti ja pakottamatta. Toisaalta osa ajatuksista ravisteli nykyminääni ja omaa elämäntilannettani, sillä tuntui, että meditaation ansiosta olin kosketuksissa sisimpääni, niihin tunteisiin ja toiveisiin, jotka yritän tiiviissä ja tiheässä arjessa unohtaa ja patistaa taka-alalle. Ehkäpä juuri sen takia haluan ehdottomasti sisällyttää elämääni enemmän meditaatiota yhdistettynä intuitiiviseen kirjoittamiseen.”

Helli hetki –viikonloppuretriitiltä…

“En ole aikaisemmin tehnyt intuitiivista kirjoittamista. Jatkan
varmasti näiden harjoitusten tekemistä itsenäisesti, sillä koen, että
olisi hyvä välillä kirjoittaa asioita paperille ja miettiä itselle
tärkeitä kysymyksiä. Tuntui helpolta kirjoittaa paperille asioita ja
se varmasti auttaa käsittelemään asioita, sillä monesta asiasta on
helpompi kirjoittaa kuin puhua.”

“Jooga on kulkenut matkassani jo pitkään, epäsäännöllisen säännöllisenä itselleni suomana itsetutkiskelun, pysähtymisen, kehon ja sielun hoitajana. Olin myös mukana aikaisemmalla Helli hetki –retriitillä viime joulukuussa. Aiemmalla retriitillä koin voimakkaasti tulleeni kotiin virtaavan joogan ja siihen yhdistetyn musiikin myötä, löysin jälleen itseni liikkuvasta kehostani. Tämä tunne vahvistui syysretriitillä. Itsemyötätuntoon yhdistyvä meditaatio mantroineen nosti vahvasti hyväksynnän ja sallivuuden tunteen pintaan. Matkani itsemyötätunnon tiellä on aluillaan, retriitissä vallinneen hyvyyden ja lempeyden ilmapiiri auttoi olemaan hyväksyvämpi ja armollisempi itselleen. Siihen, että rakastaisin itseäni on vielä pitkä matka, mutta retriitillä koin olevani tämän matkan alussa, polulla kohti itseni hyväksyntää.”

”Musiikki meditoidessa toisinaan tuntuu syventävän keskittymistä. Olen kokeillut intuitiivista kirjoittamista vain Anna-Marin joogaohjauksessa. Intuitiivinen kirjoittaminen tuntuu lähtevän helpommin meditaation jälkeen, kuin ilman meditaatiota. Kirjoittaminen auttaa jäsentämään mielensopukoissa olevia ajatuksia ja tunteita. Se tuo ne pintaan, jolloin asioita on helpompi käsitellä ja tarkastella sitä, mistä ne kumpuavat ja mitä ne haluavat minulle kertoa. Olen myös tutustunut itseeni intuitiivisen kirjoittamisen kautta.”

”Teen meditaatiota yleensä musiikin kanssa mutta ennen joogaharjoitusta teen sen ilman musiikkia, sillä silloin pidän meditaation lyhyenä. Pidempään meditoidessa pystyn palauttamaan itseni meditaatioon musiikin kautta kun ajatukset lähtevät laukalle. Palautan itseni ensin kuuntelemaan musiikkia tai ääntä, jonka jälkeen pystyn päästämään irti uudelleen ja uudelleen. Kun teen syvärentoutusharjoituksia musiikin kanssa pääsen jollain tavalla hattaramaailmaan – kietoutuneena hyvään oloon, pehmeyteen ja rentouteen.Taustamusiikki auttaa minua uppoamaan meditaatioon ja jonkinlaiseen välitilaan.

Meditaatiokokemus on erilainen musiikin kanssa, se on ehkä kevyempää ja itsensä kohtaaminen on hieman lempeämpää. Olen itselleni erittäin ankara ja joskus ilman musiikkia meditoidessa en pääse palauttamaan itseäni ajatuksen juoksulta ja joskus taas pääsen todella syviin mieleni uumeniin ajattelematta kuitenkaan mitään vaan pelkästään tuntien. Kokemus musiikin kanssa on erilainen mutta niinhän on jokainen meditaatiokertakin.

En ole aikaisemmin tehnyt meditaation jälkeen ”pidempää” kirjoitusta mutta pidin siitä valtavasti.
Intuitiivinen kirjoittaminen meditaation yhteydessä tekee irrottautumisesta helpompaa ja kun on kirjoittanut vielä meditaation jälkeen paperille asioita, ne tuntuvat vain asioilta jotka on päästetty nyt menemään. Niitä ei tarvitse vatvoa päässä eikä meditaation aikana tarvitse pelätä että ”hei tää ajatus tuli taas mieleen mikä juttu tää on?” kun tietää että se ei katoa mihinkään ja saattaa ilmestyä siihen paperille sitten myöhemmin jos on tullakseen. Intuitiivinen kirjoittaminen meditaation jälkeen on helpottavaa, vapauttavaa ja sitä ajatellessani pääsi äskenkin iso huokaus – että todella hyvältä tuntuu!

Olen oivaltanut sen, että on vaan helpompi irrottaa kun ajatukset siirtyvät paperille – osa oman mielen loopeista on loppunut sen avulla. Olen kirjoittanut intuitiivisesti paljon viimeisten vuosien aikana (kausittain) ja ymmärtänyt että asiat ovat kirjoitettuina oikeastaan lievempiä kuin mitä siellä pään sisällä looppien pyörityksessä. Intuitiivisen kirjoittamisen myötä asenteeni ajatuksiini on rentoutunut. Ymmärrän mieltäni paremmin ja olen tutustunut itseeni syvemmin.”

Koronakevään Onlinemeditaatiomatkoista…

”Oli todella antoisa viikko, oon ollut vähän sanaton, että miten muotoilisin kaiken palautteeksi, kun tää antoi aivan valtavasti. Joka päivä olo oli kuin pikkulapsella lelukaupassa, kun tiesi, että herätessä meditaatio odottaa puhelimessa. Tänään oli tosi haikea olo, kun ei enää ollutkaan. Mielelläni olisin jatkanut pidempään. Mulle tää oli ehdottomasti yksi kevään kohokohdista. Jooga on ollut mun suuri rakkaus, meditaatio myös matkassa mukana useamman vuoden säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt kuitenkin globaalin kriisin aikana meditaatioharjoitus syveni entisestään ja on ollut osa päivittäistä elämää. Koen tän vahvasti omakseni. Haastavinta mulle on ollut ajan ja rauhallisen tilan ottaminen (/löytäminen) harjoituksen tekemiseen, kun kyseessä on poikkeustila ja kotona kaksi tosi pientä lasta. Mut oon onnistunut luomaan tilanteeseen nähden suhteellisen toimivat rutiinit. Ymmärsin myös kuluneen viikon aikana sun opeissa, että kyseessä on harjoitus, niinpä mun olosuhteidenkaan ei tarvi olla täydellisiä. It is what it is at the moment. Sun ääntä oli ihana kuunnella päivittäin, oot kuin luotu näitä harjoitteita tekemään.”

”Olen meditoinut useamman vuoden ajan epäsäännöllisesti. Poikkeustilan aikana sain luotua meditoinnista itselleni päivittäisen rutiinin/tavan. Sain paljon tyyneyttä, rauhaa ja iloa päiviini. Näiden lisäksi usko hyvään vahvistui. Meditaatioviikon ansiosta pystyin olemaan paremmin hetkessä läsnä ja uskalsin luottaa siihen, että selviän vaikeidenkin tunteiden kanssa. Huomasin itsessäni erilaisen rauhallisuuden. Opin, että itselleni sopii parhaiten ohjattu meditaatioharjoitus. Ohjausten myötä sain lisättyä myötätuntoa, armollisuutta ja rakkautta itseäni kohtaan. Opin, että kaikkien tunteiden taustalla on usein tarve, joka haluaa tulla kuulluksi. Opin, että voin aina valita rakkauden & kiitollisuuden pelon ja ahdistuksen sijaan.”

”Opin sietämään poikkeustilan mukanaan tuomaa epävarmuutta paremmin. Läsnäolon myötä ymmärsin entistä selkeämmin, että vallitsevassa hetkessä kaikki on hyvin. Kirjoittaminen oli itselleni uusi asia meditaation yhteydessä/jälkeen. Siitä tuli todella tärkeä osa harjoitusta ja se auttoi selkeyttämään omaa olotilaa, tunteita ja ajatuksia. Opin myös uusia tekniikoita kiireistä mieltä rauhoittamaan.”
”Kiitos ihan älyttömästi Hear to heal -meditaatiosta. Se on järisyttävä ja IHANA. Mulla on henkisesti vaikeampi ajanjakso menossa ja sun meditaatiot antaa paljon joka päivä. Tuo helpotusta ja antaa toivoa & uskoa. Opettaa. Kiitos siitä mitä teet ja olet. Ja se jäi vielä sanomatta, että Hear to heal on teemana todellakin parantava, puhdistava mutta erittäin haastava ja vaikea. Vaikeiden tunteiden kanssa istuminen on välillä todella tuskallista. Teen sitä, jotta sisin voi parantua, jotta keho voi parantaa itse itseään. Sun kanssa prosessi on edes piirun verran helpompaa, koska sulla on valtavan rauhoittava olemus. Nämä meditaatiot (loving kindness & hear to heal) ovat antaneet mulle niin paljon, etten oikein pysty sitä edes sanoiksi täysin pukemaan.”

”Olen aiemmin tehnyt mantra-meditaatioo, mutta koin sen lopulta pakkopullaksi. Tämä sinun ohjaus ja mantra on sopivan kevyt aloittaa ja sitten syventää eri osiin. Kaikkein tärkeimmäksi koin mantran ja hengityksen liiton ja sen vaikutuksen.Koronan takia mulla on ollut tämä kevät todella syvää myllerrystä, koska pintaan nousee jopa tosi kivuliaita juttuja, (olen siis tosi herkkä) mutta mantran ansiosta pystyin kohottamaan tietoisuuteni näkemään asiat selkeämmin ja päästämään irti. Tapahtui healing ja tapahtui kokonaisuus. Jatkoin uuden viikon ja jatkan todennäköisesti tätä ainakin kesän, kukaties pidempään. Mantra ja hengitys yhdessä vie välittömästi tilaan, jossa rauhoitun. Nyt syvennyn enemmän siihen kirjoittamiseen, koska se jäi vähemmälle huomiolle viime viikon aikana. Minulle tämä siis toimii loistavasti ja toivon, että maailmassa mahdollisimman moni ihminen löytäisi itselleen hyvän tavan rauhoittua ja kokea sisintään ja maailmankaikkeuden kosketuksen.”

”Mulla on ollut eeppinen koronakevät, mutta kahdesti on tullut hetki kun tuntuu kuin oisin ”pahan silmässä”. Valtava pelko lävähtää lävitseni. Silloin olen mantrannut sitä ”I am loved. I am loving” –mantraa, minkä opin sun meditaatiosta. Ja se mantra tuli hassusti aivan ”automaattisesti itsekseen” kun yhtenä yönä heräsin pelkoon.”

Up
%d bloggaajaa tykkää tästä: