Joogaretriitit Suomessa

Joogaretriittini soveltuvat Sinulle, joka haluat löytää syvemmän yhteyden itseen ja omaan tarkoitukseen, ja Sinulle, joka olet kiinnostunut joogan henkisestä/filosofisesta puolesta ja meditaatiosta (klassinen nondual tantra). Järjestän joogaretriittejä vuosien kokemuksella ja mukana on ollut kaikentasoisia joogaajia aloittelijoista joogaopettajiin. Tarjoamani joogaretriitit ovat syväsukellus omiin kerroksiin joogan, kirjoittamisen, erilaisten meditaatioiden ja syvärentoutusten kautta. Käytän usein joogaretriiteilläni menneisyyden myyttejä ja arkkityyppejä henkisen kasvun ja itsetuntemuksen työkaluina. Joogaretriittieni tarkoitus on auttaa sinua löytämään koko kapasiteettisi ja aito itse, mutta myös inspiroida sinua ylläpitämään omaa joogaharjoitustasi joogaretriitin jälkeen.

 Tulevat joogaretriitit Suomessa

Sydämeni sylissä –hiljaisuuden jooga– & meditaatioretriitti Karjalohjalla  (aloittelijaystävällinen)

Ajankohta: 28.–30.4.2023

Rentouttavaa yin joogaa ja liikemeditaatiota. Syvärentouttava, tarinallinen jooga nidra (“joogin uni”). Oman hengityksen äärellä viipymistä. Tutustumista erilaisiin meditaatiotekniikoihin. Saunomista ja avannossa uimista. Luonnon sylissä rentoutumista.

Heponiemen tila sijaitsee Karjalohjalla, Puujärven rannalla (n.1h ajomatka Helsingistä).   Majoitus 1-2hh omien toiveiden mukaan. Jokaisessa huoneessa oma suihku ja WC. 

Ilmainen kyyti Karjaan juna-asemalta retriittikohteeseen (huom.autokyydissä rajatusti paikkoja).

Menu: monipuolinen kasvisruoka villiyrteillä höystettynä. 

“Heponiemen keittiössä voit maistaa rakkautemme ja arvostuksemme Suomen luontoa, sen puhtaita raaka-aineita ja vieraitamme kohtaan. 

Ruoka Heponiemessä on mahdollisimman vähän prosessoitua, ravintorikasta ja valmistettu ilman turhia lisäaineita tai sokereita. Menumme suunnitellaan satokautta ja vuodenaikaa mukaillen.

Suomen puhtaasta luonnosta kerätty superfood; villiruoka ja marjat tuovat mausteina ja raaka-aineina ekologisuutta, uusia makuja ja ennen kaikkea paljon terveellisyyttä pöytään.

Haluamme, että vieraamme kokevat joka aterian jälkeen olonsa energisemmiksi ja iloisiksi. Heponiemen ruoasta tulee hyvä olo ja mieli!”

– Heponiemen keittiön väki

Investointisi: 390€/2hh, 450€/1hh. Sisältää: täysihoidon, majoituksen, 2 x saunan, ohjelman ja meditaatiopaketin kotijoogaharjoituksen tueksi.

Kyselyt ja ilmoittautuminen: annamari.pentikainen@gmail.com

Joogaretriitin ohjelma päivittyy nettisivuille pian! <3

Kokemuksia aikaisemmilta Annamariyogan retriiteiltä Heponiemessä:

”Hiljaisuus oli lumoavan ihanaa. Musiikki oli kaikissa tiloissa kaikkea kokemusta täydentävää. Anna-Mari, äänesi sai minut liikuttumaan. Se on syvä, lämmin, voiteleva. Haluan ehdottomasti tulla toiste.”

”Grace –hiljaisuuden retriitti oli ensimmäinen joogaretriittini eikä varmasti viimeinen! Kiitos lempeydestä ja armollisuudesta – se oli juuri mitä tarvitsen tähän elämäntilanteeseen. Perjantai-illan yinjooga sai kyyneleet valumaan poskillani, ja hetki oli pysäyttävä.Sain harjoitusten aikana monia oivalluksia ja eväitä joita vien mukanani täältä.Enemmän armoa, pysähtymistä ja JOOGAA elämääni. Harjoituksissa musiikki ja äänesi oli jotain niin kaunista ja pysäyttävää. Elämäni parhaat joogaharjoitukset! Heponiemi oli aivan yhtä ihana kuin ennenkin. Ruoka oli FANTASTISTA, luonnonkosmetiikka ja combuchat ihania! Kiitos myös heponiemen väki.”

”Aivan ihana retriitti. Yllätyin kuinka raskasta meditaatio on, kun sitä tekee noin paljon.  Oli mielenkiintoista oppia lisää chakroista ja meditaatiotekniikoista, jotka menevät ehdottomasti käyttöön. <3 

Sinusta huokuu lämmin ja leikkisä energia, ja aion ehdottomasti tulla joskus uudelle retriitille.”

”Heponiemen väki: pitäkää paikka tällaisena. Rauhan tyyssija, niin kodikas, lämmin tunnelma joka rakennuksessa ja tilassa sekä ympäristössä. Räsymatot, kynttilät, valot, lyhdyt, kaikki hiveli näköaistia. Ruoka oli aivan mahtavan maukasta läpi jokaisen aterian.”

”Kiitos upeasta ajasta ohjauksessa. Kaikkea oli juuri sopivasti. Tulin rauhoittumaan ja nauttimaan. Sen tein, sydämestäni!”

”Heponiemi on ihan superpaikka joogaretriitille! Tulen ehdottomasti tänne uudelleen! Ja erityisen mielelläni silloin, kun Anna-Mari näitä jatkossakin järjestää.”

”Löysin sinut alunperin Puutarhassa –meditaatioalbumisi kautta. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen että tulin Heponiemeen retriitiin. Olen yli 20 vuoden ajan käynyt erilaisissa mindfulness- ja joogaretriiteissä. Tämä oli kenties paras kaikista.

Tosi taitavasti toteutettu ohjelma ja kaikki oli tarkoin mietitty ja nähty paljon vaivaa. Pieni lahja alkuun, luonnonkosmetiikkaa saunalla ja kombuchat olivat ihania. 

Esteettistä ja kaunista! Kortit -kivaa ja mielenkiintoista. Ihan käsittämätöntä miten saumattomasti Anna-Mari olet tuonut musiikin ohjaukseesi. Musiikki ihan huippu! Sinulla on selvästi lahja, jota käytät meidän toisten hyväksi. Kiitos siitä <3”

”Kiitos ihanasta viikonlopusta. Ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen retriitti hiljaisuudessa! Ohjaus ammattitaitoista ja osaavaa, sallivaa ja luontevaa. Joogatila upea! Aisteja hivelevät makuelämykset, kaikki ruoat 10+!”

”Kiitos, Grace retriitti oli enemmän kuin odotin. Ohjelmassa oli paljon harjoituksia, kaikki oli toteutettu sydämellä, lämmöllä ja taitavasti. Assistentti Ida teki valmistelut hyvin –kiitos myös hänelle. Paikka oli loistava tähän, ruoka oli erinomaista. ”

”Heponiemi: ruoka oli ihanaa, makuelämyksiä hiljaisuudessa. Rakastin. Saunan löylyt mukavat, kosteat, maisemat upeat.”

”Kiitos ihanasta retriitistä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus. Harjoituksissa taustalla ihana musiikki ja sinulla rauhoittava ja lempeä ääni. Sanoisin, että harjoitukset olivat taidetta. Riittävästi ohjattua ohjelmaa ja myös omaa aikaa.”

”Retriitin ohjelma oli ihanan mielikuvituksellinen ja runsas. Tulin hakemaan sisäistä rauhaa ja koin saaneeni sitä. Ohjaajan läsnäolo tuntui hyvältä ja turvalliselta. Tunnelma ja energia oli kerrassaan ihana ja kannatteleva. Rakastan Heponiemen luontoa ja hiljaiisuutta. Rakennukset ja huoneet olivat idyllisiä ja viihtyisiä.Ruoat kerrassaan maukkaita ja ravitsevia.”

”Hyvin laadittu ohjelma, ja vaikka harjoitukset olivat pitkiä, mielenkiinto säilyi. Ihana äänimaisema. JÄRKYTTÄVÄN HYVÄÄ RUOKAA. Kaunis ja rauhallinen miljöö.”

 

Kesän joogaretriitti Suomessa – päivittyy tähän pian! 

Ajankohta: touko–kesäkuu 2023

Tarkka ajankohta ja paikka päivittyy pian. 

Joogaretriitin oogaharjoitukset

Joogaretriitin joogatunnit ovat hidasta ja lempeää, kehon sisäistä kokemusta ja aistimista korostavaa joogaa (embodied) joka kietoo yhteen perinteisen joogan asennot ja meditatiivisen liikkeen/liikemeditaation. Retriitin meditaatiot kumpuavat taas Anna-Marin opinnoista klassisen tantran äärellä (nondual shaivatantra). Tantrisessa meditaatiossa käytetään usein apuna visualisointia ja sanojen voimaa, eli mantroja. Kaikki joogaharjoitukset ovat suunniteltu siten että ne sopivat hyvin myös aloittelijalle – jokaiselle, joka haluaa syventää omaa harjoitustaan mutta oppia myös joogan filosofisesta puolesta. 

Kokemuksia aikaisemmilta Annamariyoga joogaretriiteiltä 

“Joogaretriitti oli todella kokonaisvaltainen kokemus äänimaailman ja liikkeen yhdistelmänä. Opin autenttisuuden joogaretriitiltä varmuutta, rauhallisuutta ja armollisuutta itselle suhteessa joogaan ja meditaatioon. Joogaretriitillä parasta oli koko tunnelma.”

“Parasta joogaretriitillä oli kokemus joogan ja meditaation yhdistämisestä.”

“Opin joogaretriitillä että joogan ja meditaation voi yhdistää eikä joogaa  tarvitse suorittaa.  Joogaretriitin paras anti oli kokonaisuus; luovuuden herättäminen ja kirjoittaminen. Joogatunnit olivat nautittavia ja juuri sopivia tähän hetkeen. Kokonaisuudessaanjoogaretriitti oli ihana, laadukas ja paljon antava.”

 
 

Luovuuden jooga– & meditaatioretriitti Lapissa 

Tulossa 2023 

Lisäinfoa pian!

Kyselyt: annamari.pentikainen@gmail.com

Palautteita aikaisemmilta joogaretriiteiltä

“Ohjelmassa oli todella hyvässä suhteessa lepoa & liikettä, ihanasti sanoitetut joogat ja taitavaa musiikin käyttöä.”

“Joogaretriitti oli todella kokonaisvaltainen kokemus äänimaailman ja liikkeen yhdistelmänä. Opin varmuutta, rauhallisuutta ja armollisuutta itselle suhteessa joogaan ja meditaatioon. Joogaretriitillä parasta oli koko tunnelma.”

“Parasta joogaretriitillä oli kokemus joogan ja meditaation yhdistämisestä.”

”Parasta oli monipuolinen ohjelma ja eri menetelmät, jotka tukivat rauhoittumista ja itsetutkiskelua. Embodied jooga oli uusi ja ihana kokemus. Monipuolisia ja upeita tapoja sanoittaa kehollisia kokemuksia – kiitos siitä! ”

”Kehoni Kodissa –omien rajojen joogaretriitti pysäytti ja rauhoitti kesken arjen. Se muistutti siitä, että on hyvä rauhoittua aina välillä meditoimaan ja joogaamaan, vaikka vain lyhyeksi aikaa. Aiheena omat rajat oli ajatuksia herättävä ja aina ajankohtainen. Anna-Mari oli ohjaajana lempeä ja rauhoittava. Suosittelen joogaretriittiä kaikille!”

”Joogatunnit ja meditaatiot Kehoni Kodissa –joogaretriitillä olivat ihania!”

”Pidän Anna-Marin läsnäolosta ja lempeydestä. Tuntuu, kuin puhuisit henkilökohtaisesti juuri minulle.”

 

Sielunkotiin – feminiinisen viisauden & Pohjolan myyttien retriitti Seilin saarella 

Ajankohta: 14.–16.7.2023

Feminiinienergia on luovuuden, virtaavuuden, intuition, tunteiden, herkkyyden ja alitajunnan maailmassa. Tervetuloa kiehtovalle ja historialliselle Seilin saarelle viettämään voimaannuttavaa ja maadoittavaa viikonloppua feminiinienergian, joogan, tantristen meditaatioiden ja kiehtovien feminiinisen viisauden myyttien äärelle.

Tällä retriitillä sukellamme Pohjolan myytteihin ja niistä löytyvään voimaannuttavaan feminiiniseen viisauteen.

Retriitti on osittainen hiljentymisen retriitti: olemme retriitin perjantai–lauantai välissä hiljaisuudessa 12h (23.00–12.00). 

Teemme retriitillä myös intuitiivista kirjoittamista joka on keino päästä alitajuntaan, siivota mieltä ja vapautua vanhoista ajattelumalleista, mutta myös työkalu luovuuden vahvistamiselle.

Aloittelijaystävällinen retriitti soveltuu kaikille jotka haluavat tutustua omaan itseen sukupuoleen katsomatta.  

Investointisi: 390€/2hh, 450€/1hh. Hinta sisältää ohjelman, workshopin, täysihoidon, majoituksen ja saunan (2x). Hintaan sisältyy kaikki muu paitsi lauttaliput (menopaluu 39€/hlö). 

Tutustu Seilin historiaan täällä

kyselyt & ilmoittautuminen: annamari.pentikainen@gmail.com

Joogaretriitin ohjelma 

Perjantai

18.00–20.00 Tarinoiden voima –aloitusrituaali & iltaharjoitus

20.00 Illallinen

21–23.00 sauna

23.00 hiljaisuus

Lauantai

8.00 aamukahvi/–tee

8.30 Aamun slow embodied flow jooga vesi elementissä & Ainon ja Vellamon myytti

10.00 Aamupala

12.00 Hiljaisuus päättyy <3

12.30 – 14.00 Myyttien mailla – meditatiivinen, kehon sisältä ulospäin aukeavan somaattisen liikkeen ja yin & yang joogan workshop

14.00 lounas

17.30–19.00 Tarinallinen yin jooga ja meditaatio

19.00 vege Illallinen

hiljaisuus

(sauna käytössä 16.00–20.00)

Sunnuntai

8.00 aamukahvi/-tee

8.30 “Olen molemmat; virtaava joki & kannatteleva Äiti Maan syli” –aamun yin & yang joogaharjoitus maa elementille 

10.00 hiljaisuus päättyy <3, aamupala

12–14.00 retriitin lopetusrituaali ja kotiin levänneenä 

Palautteita aikaisemmilta feminiinienergian retriiteiltäni:

“Aiemmalla retriitilläsi koin voimakkaasti tulleeni kotiin virtaavan joogan ja siihen yhdistetyn musiikin myötä, löysin seuraavalla retriitilläsi jälleen itseni liikkuvasta kehostani. Tämä tunne vahvistui. Itsemyötätuntoon yhdistyvä meditaatio mantroineen nosti vahvasti hyväksynnän ja sallivuuden tunteen pintaan. Matkani itsemyötätunnon tiellä on aluillaan, retriitissä vallinneen hyvyyden ja lempeyden ilmapiiri auttoi olemaan hyväksyvämpi ja armollisempi itselleen. “

“Anna-Mari osaa upeasti luoda meditaation, joogan ja muun ohjelman kautta retriitille maagisen ja rauhoittavan tunnelman. Feminiinisen energian retriitillä tuntui vahvasti siltä, että sinne saa tulla sellaisena kuin on, ilman arkielämän rooleja. Retriitillä vallitsi vahvasti hyväksyvä ja avoin ilmapiiri ihmisyydelle ja keskeneräisyydelle. Anna-Marin meditaatiot syvensivät suhdetta itseen ja auttoivat rauhoittumaan sen äärelle, mikä oli sillä hetkellä itsessä läsnä ilman tarvetta tuomita ja arvottaa. Lisäksi intuitiivisen kirjoittamisen harjoitukset saivat ajattelemaan luovuutta uudella tavalla ja toivat takaisin kadotettua vapaampaa ja sallivampaa suhdetta kirjoittamiseen ja runouteen. Suosittelen todella lämpimästi Anna-Marin retriittejä, jos haluaa syventää suhdetta itseensä, kaipaa pysähtymistä ja rauhoittumista tai oman elämän arvojen uudelleen pohtimista.”

Joogaretriitit Suomessa vuonna 2023

Meri minussa – itsemyötätunnon joogapurjehdus Viron Prangliin. Joogaa saaristossa, luovuutta herättelevää kirjoittamista ja meditaatiohetkiä merellä, sekä rentouttavaa saunomista luonnonmukaisten kosmetiikkatuotteiden kera. Purjehdimme upealla katamaraanilla, lisäinfoa merellisestä joogalomasta tulossa pian (alustavat kyselyt: annamari.pentikainen@gmail.com).

28–30.7.2023 Divine me  jooga– & meditaatioretriitti Frantsilassa. Sinulle, ketä kiinnostaa tutustua syvemmin klassisen nonduaalin mantran filosofiaan ja tantriseen harjoitukseen (nondual shaivatantra), mihin kuuluu mm. visualisointi, mantrat, hindujumalatar –arkkityypit & äänen parantava voima. Aikaisempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse.  Lisäinfoa joogaretriitistä tulossa pian!

11–13.8.2023 Sydämeni syliin  –aromajoogan ja meditaation retriitti Frantsilassa. Sinulle, joka kaipaat lempeää läsnäoloa, palautumista & rentoutumista. Pääset tällä aloittelijaystävällisellä joogaretriitillä tutustuman kuinka eteerisiä öljyjä käytetään joogaharjoituksen tukena ja omaa hyvinvointia edistämässä sekä luomaan oman eteeristen öljyjen sekoitteen kotiin vietäväksi. Lisäinfoa joogaretriitistä tulossa pian!

kesällä 2023 Lumo –oman voiman & unelmien jooga– ja meditaatioretriitti (sekä eläinterapiaa ❤) iki-ihanalla Hali Hideaway -maatilalla Karjaalla. Teemana oman sydämen äänen vahvistaminen ja omien unelmien manifestointi. Teemme tällä retriitillä työtä chakrojen eli kehon energiakeskusten, mantrojen ja visualisoinnin äärellä (nondual shaivatantra perinne).

15–17.9.2023 Jumalattaren Aika –hindujumalatar mytologian & chakrajoogan retriitti Tuomiston Kartanossa. Lisäinfoa tulossa!

w

Ylempi kuvakaruselli: Tuomiston kartano, alempi kuvakaruselli: Patruunan talo.

Up