Joogaretriitit Suomessa

Joogaretriittini soveltuvat Sinulle, joka haluat löytää syvemmän yhteyden itseen ja omaan tarkoitukseen, ja Sinulle, joka olet kiinnostunut joogan henkisestä/filosofisesta puolesta ja meditaatiosta (klassinen nondual tantra). Järjestän joogaretriittejä vuosien kokemuksella ja mukana on ollut kaikentasoisia joogaajia aloittelijoista joogaopettajiin. Tarjoamani joogaretriitit ovat syväsukellus omiin kerroksiin joogan, kirjoittamisen, erilaisten meditaatioiden ja syvärentoutusten kautta. Käytän usein joogaretriiteilläni menneisyyden myyttejä ja arkkityyppejä henkisen kasvun ja itsetuntemuksen työkaluina. Joogaretriittieni tarkoitus on auttaa sinua löytämään koko kapasiteettisi ja aito itse, mutta myös inspiroida sinua ylläpitämään omaa joogaharjoitustasi joogaretriitin jälkeen.

 Tulevat joogaretriitit Suomessa

Grace –hiljaisuuden jooga– & meditaatioretriitti Karjalohjalla  (myös aloittelijat)

Ajankohta: 2.–4.12.2022

Rentouttavaa yin joogaa ja liikemeditaatiota. Syvärentouttava, tarinallinen jooga nidra (“joogin uni”). Oman hengityksen äärellä viipymistä. Tutustumista erilaisiin meditaatiotekniikoihin. Saunomista ja avannossa uimista. Luonnon sylissä rentoutumista.

Heponiemen tila sijaitsee Karjalohjalla, Puujärven rannalla (n.1h ajomatka Helsingistä).   Majoitus 1-2hh omien toiveiden mukaan. Jokaisessa huoneessa oma suihku ja WC. 

Ilmainen kyyti Karjaan juna-asemalta retriittikohteeseen (huom.autokyydissä rajatusti paikkoja).

Menu: monipuolinen kasvisruoka villiyrteillä höystettynä. 

“Heponiemen keittiössä voit maistaa rakkautemme ja arvostuksemme Suomen luontoa, sen puhtaita raaka-aineita ja vieraitamme kohtaan. 

Ruoka Heponiemessä on mahdollisimman vähän prosessoitua, ravintorikasta ja valmistettu ilman turhia lisäaineita tai sokereita. Menumme suunnitellaan satokautta ja vuodenaikaa mukaillen.

Suomen puhtaasta luonnosta kerätty superfood; villiruoka ja marjat tuovat mausteina ja raaka-aineina ekologisuutta, uusia makuja ja ennen kaikkea paljon terveellisyyttä pöytään.

Haluamme, että vieraamme kokevat joka aterian jälkeen olonsa energisemmiksi ja iloisiksi. Heponiemen ruoasta tulee hyvä olo ja mieli!”

– Heponiemen keittiön väki

Investointisi: 390€/2hh, 450€/1hh. Sisältää: täysihoidon, majoituksen, 2 x saunan, ohjelman ja meditaatiopaketin kotijoogaharjoituksen tueksi.

Kyselyt ja ilmoittautuminen: annamari.pentikainen@gmail.com

Alustava ohjelma

Perjantai

18.00 saapuminen, asettuminen huoneisiin

18.30 tervetuliaispiiri

hyvän yön yin jooga & visualisointimeditaatio.

teema: juurichakran (eli maadoittumiseen liittyvän energiakeskuksen) hoitaminen & turvan vahvistaminen omassa kehossa.

20.00 joogaretriitin hiljaisuus alkaa, Illallinen hiljaisuudessa

hemmotteluhetki saunassa & avanto

Lauantai

8.00 aamumeditaatio &

Aamun Youniverse -yin joogaa & somaattista liikettä yhdistävä meditatiivinen harjoitus. Teema: vesi elementti ja munuaisten & virtsarakon meridiaaniparin hoitaminen.

Intuitiivisen kirjoittamisen harjoitus

10.00 aamupala

12.00 tunnepysäkki -meditaatio

14.00 lounas

15.00 jakamisen piiri takkatulen äärellä: tauko hiljaisuudesta jolloin voit halutessasi jakaa ajatuksia/kokemuksiasi muiden joogaretriittiläisten kanssa kannatellussa, sallivassa & turvallisessa ilmapiirissä.

tarinallinen jooga nidra (“joogin uni”) syvärentoutus

18.30 yin jooga & liikemeditaatio. Teema: metalli elementti ja keuhkojen hoitaminen

20.00 illallinen

rentoutuminen saunassa & avanto

Sunnuntai

8.00 liikkeessä hetken sylissä -liikemeditaatio

chakroja tasapainoittava yin jooga & erilaiset mantrameditaatiot

10.00 aamupala

12.00 hiljaisuus päättyy: jakamisen piiri & lopetusrituaali

13.00 levänneenä kotiin ❤

Kokemuksia aikaisemmilta retriiteiltä:

” Löysin kauan sitten kadotetun osan itsestäni joogaretriitilläsi. Tätä ilosanomaa olen jakanut ystävilleni ja toivon että hekin löytävät sinun luoksesi joogaamaan. Kiitos että teet sitä mitä teet, oli ilo tutustua sinuun ja toivon että tiemme kohtaavat vielä, viimeistään Sri Lankan surffaus ja joogaretriitilläsi.”
 
“Sain monipuoliselta joogaretriitiltä paitsi lempeyttä, rentoutumista ja tutkimusmatkan omaan itseeni, myös työkaluja hyvinvoinnin ylläpitämiseen arjessa.”

“Pysähdyn yleensä hiljaisuudessa. Retriitilläsi ihana musiikkii kuitenkin tukee hyvin tunnelmaa.”

“Minulle tuntui parhaiten toimivan retriittiaamujen aloitukset meditoinnilla. En ole koskaan oikein osannut meditoida saati hengittää oikein, mutta retriitillä pystyin tyhjentämään mielen ja keskittyä vain siihen hetkeen ja hengittämiseen. Tätä taitoa olen pyrkinyt toteuttamaan ihan jokapäiväisessä aamussa retriitin jälkeen edes vähän, keskittymällä ihan vaikka vaan hengittämiseen.  En osannut meditoida ennen, mutta teen nyt pieniä meditointeja päivittäin, koska haluan pitää sen saman rentouttavan olon arjessakin mikä tuli retriitillä. Retriitillä oivalsin, että elämäni on ollut tähän asti liian suorittamista ja stressaavaa ja että nyt jos milloinkaan on oikea hetki rauhoittua ja ottaa aikaa itselleni.” 

Harmonia –Joogan ja tanssin retriitti Stockforssissa (myös aloittelijat) 

Ajankohta: 16.–18.12.2022

Tervetuloa rauhoittavaan joogaviikonloppuun ja samalla keholliselle tutkimusmatkalle.

Joogan, meditaation ja tanssin/vapaan liikkeen täytteinen viikonloppuretriitti pidetään rauhaa huokuvassa, historiallisessa Patruunan talossa Pyhtäällä (n.100km Helsingistä itään).

Joogaretriitti soveltuu kaikille jotka kaipaavat itsemyötätunnon ja kehoyhteyden vahvistamista sekä haluavat tehdä tilaa luovuudelle ja elinvoimalle.

Aikaisempaa jooga– tai tanssikokemusta et tarvitse. Tule mukaan meditoimaan, aistimaan, liikkumaan ja olemaan omassa kehossasi juuri sellaisena kuin olet.

Investointisi: 340€/3hh, 390€/2hh, 450€/1hh. Sisältää: täysihoidon, majoituksen, 2  x saunan, 1x paljun,  ohjelman ja onlinejoogapaketin retriitin jälkeen oman kotijoogaharjoituksen tueksi.

Joogaharjoitukset

Joogaretriitin joogatunnit ovat hidasta ja lempeää, kehon sisäistä kokemusta ja aistimista korostavaa joogaa (embodied) joka kietoo yhteen perinteisen joogan asennot ja meditatiivisen liikkeen/liikemeditaation. Retriitin meditaatiot kumpuavat taas Anna-Marin opinnoista klassisen tantran äärellä (nondual shaivatantra). Tantrisessa meditaatiossa käytetään usein apuna visualisointia ja sanojen voimaa, eli mantroja. Kaikki joogaharjoitukset ovat suunniteltu siten että ne sopivat hyvin myös aloittelijalle – jokaiselle, joka haluaa syventää omaa harjoitustaan mutta oppia myös joogan filosofisesta puolesta. 

Tanssillinen hetki   Tanssilliset harjoitukset koostuvat erilaisista ohjatuista liikeharjoitteista, joissa kuulostellaan miltä liike tuntuu kehossa sen sijaan, että keskityttäisiin siihen, miltä liike näyttää ulospäin. Improvisaatiopohjaisten harjoitteiden sekä erilaisten mielikuvien kautta tutustutaan uteliaasti, leikkimielisyyden kautta omaan kehoon ja luovaan mieleen. Harjoitusten lähtökohtana on, ettei omaa tai toisen liikettä arvoteta. Kaikki ohjatut harjoitteet ovat improvisaatiopohjaisia, joten harjoituksiin ei kuulu koreografioiden eikä liikesarjojen oppiminen.

opettajat: Anna-Mari Pentikäinen ja Pauliina Latva

ekstraa: mahdollisuus tilata energiahoito/hierontaa/äänirautahoito/ hypnoterapia Patruunan talon kokeneiden hoitajien kanssa.

ilmoittautuminen & kyselyt: annamari.pentikainen@gmail.com

Alustava ohjelma

Perjantai

17.00 –> saapuminen, asettuminen huoneisiin

18.00 tervetuliaispiiri, rentouttava & hermostoa rauhoittava  hyvän yön yin jooga. Teema: omat rajat (Anna-Mari)

 tanssillinen liikeharjoitus (Pauliina)

20.00 illallinen

20.30 sauna kera luonnonmukaisen kosmetiikan hemmottelutuotteiden

23.00 hiljaisuus

Lauantai

aamu hiljaisuudessa

8.30 aamun lempeä itsemyötätunnon slow flow jooga (embodied jooga) + itsemyötätunnon kirjoitusharjoituksia. Teemana: Mitä on wholehearted living?

10.00 aamupala

kirjoitusharjoituksia omaan tahtiin liittyen joogatunnin teemaan

12.30 – 14.00 tanssillinen harjoitus (Pauliina)

14.00 lounas

15.00-15.45 Sharing Circle

18.00 The Resilient Spirit –feminiinienergiaa vahvistava yin jooga & ”joogin uni” syvärentoutus Teema: resilienssi 

19.30 illallinen

20.00 sauna ja palju kera luonnonmukaisen kosmetiikan hemmottelutuotteiden

23.00 hiljaisuus

Sunnuntai

hiljaisuuden aamu

8.00 aamun maadoittava & sydäntä hoivaava  yin & yang jooga ja meditaatio sekä Sankalpan (”sydämen toive”). Teema: Haavoittuvaisuus on supervoimani.

10.00 aamupala

12.00-14.00 sharing circle & lopetusrituaali

14.00 lounas

Kotiin rentoutuneena tai voi jäädä vielä energiahoitoihin/hierontoihin hellittäväksi. ❤

Vieraileva opettaja

“Pauliina on myötätuntoinen ja luova tanssinopettaja, joka on kiinnostunut tanssin viemisestä eri ympäristöihin. Hän työskentelee laaja-alaisesti tanssin ammattikentällä niin tanssijana kuin koreografina. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut tutkimaan kohtaamisen, yhteyden sekä yhteenkuuluvuuden käsitteitä. Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti (AMK) ja hän toimii myös fysioterapia-alan yrittäjänä. Tanssin opettaminen on ollut merkityksellinen tekijä hänen tanssitaiteilijuuttaan jo pitkään. Hän hyödyntää opetustyössään laaja-alaista osaamistaan ihmisen ohjaten jokaista liikkumaan omaa kehoa kuunnellen. ”Tällä hetkellä tanssinopettajan työssä koen merkitykselliseksi oppilaideni kehotietämyksen tukemisen sekä sallivan oppimisympäristön luomisen.” 

Lue lisää Pauliinasta täällä 

Kokemuksia aikaisemmilta Annamariyoga joogaretriiteiltä 

“Joogaretriitti oli todella kokonaisvaltainen kokemus äänimaailman ja liikkeen yhdistelmänä. Opin autenttisuuden joogaretriitiltä varmuutta, rauhallisuutta ja armollisuutta itselle suhteessa joogaan ja meditaatioon. Joogaretriitillä parasta oli koko tunnelma.”

“Parasta joogaretriitillä oli kokemus joogan ja meditaation yhdistämisestä.”

“Opin joogaretriitillä että joogan ja meditaation voi yhdistää eikä joogaa  tarvitse suorittaa.  Joogaretriitin paras anti oli kokonaisuus; luovuuden herättäminen ja kirjoittaminen. Joogatunnit olivat nautittavia ja juuri sopivia tähän hetkeen. Kokonaisuudessaanjoogaretriitti oli ihana, laadukas ja paljon antava.”

Patruunan talo
“Patruunantalo on paikka, jossa voi aistia vanhan hengen ja rauhoittua olemaan nyt. Patruunantalolla yhdistyy vanhan ajan yksinkertaisuus ja nykyajan ylellisyys tavalla, joka rauhoittuu, hiljentää, saa ajattelemaan ja asettumaan tähän hetkeen avaten siten ovia ajatella omaa mennyttä ja tulevaa.”
 
“Patruunantalo hengittää. Se elää ihmisten kanssa, mutta tukevana suojamuurina ulkomaailmaan. Patruunantalo on paikka olla turvassa, hetken, rauhassa.”
 
Hyvinvointia tukeva yhteisöalue Kymijoen Pyhtään haaran rannalla. Stockfors ja Patruunan talo ovat yli sata vuotta vanha idyllinen tehdasalue, ja joogaretriittien majoituspaikat sijaitsevat kuvankauniissa Patruunan talossa, kodikkaassa hunajatalossa ja suloisessa vanhassa paloasemassa. Paikan päältä löytyy myös mm. hieronta/hoitotilat, hiomon kädentaitojen tilat, taiteilijaresidenssin työtilat, vintagenäyttelyt kesäisin, viinikellari, sauna ja palju. Kohteen vierestä lähtee useita erilaisia luontopolkuja.
 

Luovuuden jooga– & meditaatioretriitti Lapissa 

Tulossa 2023 

Lisäinfoa pian!

Kyselyt: annamari.pentikainen@gmail.com

Palautteita aikaisemmilta joogaretriiteiltä

“Ohjelmassa oli todella hyvässä suhteessa lepoa & liikettä, ihanasti sanoitetut joogat ja taitavaa musiikin käyttöä.”

“Joogaretriitti oli todella kokonaisvaltainen kokemus äänimaailman ja liikkeen yhdistelmänä. Opin varmuutta, rauhallisuutta ja armollisuutta itselle suhteessa joogaan ja meditaatioon. Joogaretriitillä parasta oli koko tunnelma.”

“Parasta joogaretriitillä oli kokemus joogan ja meditaation yhdistämisestä.”

”Parasta oli monipuolinen ohjelma ja eri menetelmät, jotka tukivat rauhoittumista ja itsetutkiskelua. Embodied jooga oli uusi ja ihana kokemus. Monipuolisia ja upeita tapoja sanoittaa kehollisia kokemuksia – kiitos siitä! ”

”Kehoni Kodissa –omien rajojen joogaretriitti pysäytti ja rauhoitti kesken arjen. Se muistutti siitä, että on hyvä rauhoittua aina välillä meditoimaan ja joogaamaan, vaikka vain lyhyeksi aikaa. Aiheena omat rajat oli ajatuksia herättävä ja aina ajankohtainen. Anna-Mari oli ohjaajana lempeä ja rauhoittava. Suosittelen joogaretriittiä kaikille!”

”Joogatunnit ja meditaatiot Kehoni Kodissa –joogaretriitillä olivat ihania!”

”Pidän Anna-Marin läsnäolosta ja lempeydestä. Tuntuu, kuin puhuisit henkilökohtaisesti juuri minulle.”

 

Sielunkotiin – feminiinisen viisauden & Pohjolan myyttien retriitti Seilin saarella 

Ajankohta: 14.–16.7.2023

Feminiinienergia on luovuuden, virtaavuuden, intuition, tunteiden, herkkyyden ja alitajunnan maailmassa. Tervetuloa kiehtovalle ja historialliselle Seilin saarelle viettämään voimaannuttavaa ja maadoittavaa viikonloppua feminiinienergian, joogan, tantristen meditaatioiden ja kiehtovien feminiinisen viisauden myyttien äärelle.

Tällä retriitillä sukellamme Pohjolan myytteihin ja niistä löytyvään voimaannuttavaan feminiiniseen viisauteen.

Retriitti on osittainen hiljentymisen retriitti: olemme retriitin perjantai–lauantai välissä hiljaisuudessa 12h (23.00–12.00). 

Teemme retriitillä myös intuitiivista kirjoittamista joka on keino päästä alitajuntaan, siivota mieltä ja vapautua vanhoista ajattelumalleista, mutta myös työkalu luovuuden vahvistamiselle.

Aloittelijaystävällinen retriitti soveltuu kaikille jotka haluavat tutustua omaan itseen sukupuoleen katsomatta.  

Investointisi: 390€/2hh, 450€/1hh. Hinta sisältää ohjelman, workshopin, täysihoidon, majoituksen ja saunan (2x). Hintaan sisältyy kaikki muu paitsi lauttaliput (menopaluu 39€/hlö). 

Tutustu Seilin historiaan täällä

kyselyt & ilmoittautuminen: annamari.pentikainen@gmail.com

Joogaretriitin ohjelma 

Perjantai

18.00–20.00 Tarinoiden voima –aloitusrituaali & iltaharjoitus

20.00 Illallinen

21–23.00 sauna

23.00 hiljaisuus

Lauantai

8.00 aamukahvi/–tee

8.30 Aamun slow embodied flow jooga vesi elementissä & Ainon ja Vellamon myytti

10.00 Aamupala

12.00 Hiljaisuus päättyy <3

12.30 – 14.00 Myyttien mailla – meditatiivinen, kehon sisältä ulospäin aukeavan somaattisen liikkeen ja yin & yang joogan workshop

14.00 lounas

17.30–19.00 Tarinallinen yin jooga ja meditaatio

19.00 vege Illallinen

hiljaisuus

(sauna käytössä 16.00–20.00)

Sunnuntai

8.00 aamukahvi/-tee

8.30 “Olen molemmat; virtaava joki & kannatteleva Äiti Maan syli” –aamun yin & yang joogaharjoitus maa elementille 

10.00 hiljaisuus päättyy <3, aamupala

12–14.00 retriitin lopetusrituaali ja kotiin levänneenä 

Palautteita aikaisemmilta feminiinienergian retriiteiltäni:

“Aiemmalla retriitilläsi koin voimakkaasti tulleeni kotiin virtaavan joogan ja siihen yhdistetyn musiikin myötä, löysin seuraavalla retriitilläsi jälleen itseni liikkuvasta kehostani. Tämä tunne vahvistui. Itsemyötätuntoon yhdistyvä meditaatio mantroineen nosti vahvasti hyväksynnän ja sallivuuden tunteen pintaan. Matkani itsemyötätunnon tiellä on aluillaan, retriitissä vallinneen hyvyyden ja lempeyden ilmapiiri auttoi olemaan hyväksyvämpi ja armollisempi itselleen. “

“Anna-Mari osaa upeasti luoda meditaation, joogan ja muun ohjelman kautta retriitille maagisen ja rauhoittavan tunnelman. Feminiinisen energian retriitillä tuntui vahvasti siltä, että sinne saa tulla sellaisena kuin on, ilman arkielämän rooleja. Retriitillä vallitsi vahvasti hyväksyvä ja avoin ilmapiiri ihmisyydelle ja keskeneräisyydelle. Anna-Marin meditaatiot syvensivät suhdetta itseen ja auttoivat rauhoittumaan sen äärelle, mikä oli sillä hetkellä itsessä läsnä ilman tarvetta tuomita ja arvottaa. Lisäksi intuitiivisen kirjoittamisen harjoitukset saivat ajattelemaan luovuutta uudella tavalla ja toivat takaisin kadotettua vapaampaa ja sallivampaa suhdetta kirjoittamiseen ja runouteen. Suosittelen todella lämpimästi Anna-Marin retriittejä, jos haluaa syventää suhdetta itseensä, kaipaa pysähtymistä ja rauhoittumista tai oman elämän arvojen uudelleen pohtimista.”

Joogaretriitit Suomessa vuonna 2023

Meri minussa – itsemyötätunnon joogapurjehdus Viron Prangliin. Joogaa saaristossa, luovuutta herättelevää kirjoittamista ja meditaatiohetkiä merellä, sekä rentouttavaa saunomista luonnonmukaisten kosmetiikkatuotteiden kera. Purjehdimme upealla katamaraanilla, lisäinfoa merellisestä joogalomasta tulossa pian (alustavat kyselyt: annamari.pentikainen@gmail.com).

28–30.7.2023 Divine me  jooga– & meditaatioretriitti Frantsilassa. Sinulle, ketä kiinnostaa tutustua syvemmin klassisen nonduaalin mantran filosofiaan ja tantriseen harjoitukseen (nondual shaivatantra), mihin kuuluu mm. visualisointi, mantrat, hindujumalatar –arkkityypit & äänen parantava voima. Aikaisempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse.  Lisäinfoa joogaretriitistä tulossa pian!

11–13.8.2023 Sydämeni syliin  –aromajoogan ja meditaation retriitti Frantsilassa. Sinulle, joka kaipaat lempeää läsnäoloa, palautumista & rentoutumista. Pääset tällä aloittelijaystävällisellä joogaretriitillä tutustuman kuinka eteerisiä öljyjä käytetään joogaharjoituksen tukena ja omaa hyvinvointia edistämässä sekä luomaan oman eteeristen öljyjen sekoitteen kotiin vietäväksi. Lisäinfoa joogaretriitistä tulossa pian!

kesällä 2023 Lumo –oman voiman & unelmien jooga– ja meditaatioretriitti (sekä eläinterapiaa ❤) iki-ihanalla Hali Hideaway -maatilalla Karjaalla. Teemana oman sydämen äänen vahvistaminen ja omien unelmien manifestointi. Teemme tällä retriitillä työtä chakrojen eli kehon energiakeskusten, mantrojen ja visualisoinnin äärellä (nondual shaivatantra perinne).

15–17.9.2023 Jumalattaren Aika –hindujumalatar mytologian & chakrajoogan retriitti Tuomiston Kartanossa. Lisäinfoa tulossa!

w

Ylempi kuvakaruselli: Tuomiston kartano, alempi kuvakaruselli: Patruunan talo.

Up