Yinjooga

Yinjooga on kehon sidekudoksia ja luita hoitava, irti päästämistä ja vastaanottamista opettava harjoitus.

w

Yin jooga – lisätietoja

Yin jooga

Yinjooga on kehon sidekudoksia ja luita hoitava, irti päästämistä ja vastaanottamista opettava harjoitus. Yinjoogassa asennossa pysytään useamman minuutin ajan jotta päästään syvälle yinkehoon. Lisäksi joogatunnilla tehdään erilaisia meditaatioita ja hermostoa rauhoittavia pranayama hengitysharjoituksia sekä restoratiivisen joogan asentoja jotka tähtäävät täydelliseen lepoon.

Hyvän yön yinjooga on pumpulinpehmeä joogaharjoitus, jonka tarkoitus on rauhoittaa keho ja mieli iltaa kohti. Joogatunneilla käytetään yinjoogassa paljon apuvälineitä kuten joogavöitä, joogablokkeja, bolstereita ja ihania laventelintuoksuisia silmätyynyjä.

Seasonal yinjooga

Seasonal yin jooga liittyy kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teoriaan. Seasonal yin jooga on myös rauhoittava ja kärsivällisyyttä opettava harjoitus kuten yin jooga.

Seasonal yinjoogassa harjoitus muuttuu vuoden ajan mukaan. Joogatunti keskittyy tiettyyn vuodenaikaan liitettyyn elementtiin, joka yhdistetään aina tiettyihin kehon elimiin, joihin joogatunnilla keskitytään.

Esimerkiksi talven elementti on vesi. Veteen yhdistetään munuaiset ja virtsarakko eli vesi elementin yinjoogan harjoituksissa hoidetaan munuais– ja virtsarakkomeridiaaniparia.

Jokaisella seasonal yin joogan joogatunnilla harjoitellaan myös vuodenaikaan soveltuvaa meditaatiotekniikkaa ja erilaisia hengitysharjoituksia.

Toisinaan teemme joogatunnin päätteeksi myös syvärentouttavan jooga nidran, “joogin uni”.

Mitä on yin & yang jooga?

Yin & yang joogatunti on monipuolinen kehonhuoltokokonaisuus, eli joogaharjoitus koostuu virtaavasta flowjoogan (yang) osiosta ja passiivisia venytyksiä sisältävästä yin joogasta. Toiveiden mukaan joogatunneillani opetellaan myös välillä käyttämään tennispalloja apuna kehonhuollossa.

Yin joogan hyvinvointivaikutukset

 • ennaltaehkäisee uupumusta/burn outia
 • voi toimia apuna unettomuuteen/uniongelmiin
 • rauhoittaa hermostoa
 • vähentää kehon tulehdustilaa (jolla on tutkimusten mukaan yhteys erilaisiin kroonisiin tauteihin)
 • hoitaa kehon luita ja sidekudoksia
 • kasvattaa kärsivällisyyttä
 • voi kehittää luovuutta & ongelmanratkaisutaitoja
 • kehittää tietoisuustaitoja
 • lisää itsemyötätuntoa
 • vahvistaa kehoyhteyttä
 • interoseptisten taitojen kehittyminen (interoseptio tarkoittaa kehon sisäisen maailman ymmärtämistä eli siihen liittyvät tunteiden ja tuntemusten tunnistaminen & nimeäminen)
 • kehittää resilienssiä

Kenelle yin jooga sopii? Yin jooga soveltuu kaikille jotka kaipaavat omaa aikaa ja pysähtymistä sekä lepoa. Erityisen hyvin yinjooga soveltuu sinulle, joka olet suorittaja ja käyt helposti ylikierroksilla. Se voi olla arvokas oppitunti sinulle, joka koet, että pysähtyminen on haastavaa.

Kokeile ilmaiseksi rentouttavaa hyvän yön yin joogaa netissä

Salasana videolle: serendipity2021

Spotify soittolista harjoitukselle

Jokainen tietoinen hengitys on aalto joka tuo minut takaisin kotiini, kehooni Anna-Mari
"Sain monipuoliselta joogaretriitiltä paitsi lempeyttä, rentoutumista ja tutkimusmatkan omaan itseeni, myös työkaluja hyvinvoinnin ylläpitämiseen arjessa."
"Intuitiivinen kirjoittaminen meditaation jälkeen on helpottavaa, vapauttavaa ja sitä ajatellessani pääsi äskenkin iso huokaus – että todella hyvältä tuntuu!"
"Kiitos aivan ihanasta joogakurssista, se on antanut minulle paljon iloa työpäivän päätteeksi. Anna-Mari on vetänyt meille yritysjoogaa jo 3 vuotta. Poikkeusaikana olemme saaneet nauttia yritysjoogatunneista onnistuneesti etäyhteyksin. Jooga käynnistää työpäivän aivan eri tavalla ja se on hyvä tapa unohtaa työkiireet ja keskittyä hetkeen. Kun aamun aloittaa joogalla, aloittaa työn teon rentoutuneena. Joogatunnit ovat sopineet hyvin kaikille työntekijöillemme aiemmasta joogataustasta huolimatta sekä joogaharjoituksiin on ollut helppo päästä mukaan taukojenkin jälkeen. Olen oppinut yritysjoogan kautta paljon hetkeen keskittymisestä sekä pysähtymistä hengittelyjen kautta." Milla
“Olen ollut tosi tyytyväinen joogatunteihin ja nauttinut jokaisesta kerrasta! Joogatunneilla on kiva fiilis ja Annan tyyli ohjata joogaa on tosi lämmin ja ystävällinen. Tarvittaessa saa apua ja neuvoja siihen kuinka joogaliikkeet tehdään oikein.” Päivi
s
Up