Yinjooga

Yinjooga on kehon sidekudoksia ja luita hoitava, irti päästämistä ja vastaanottamista opettava harjoitus.

w

Yin jooga – lisätietoja

Yin jooga

Yinjooga on kehon sidekudoksia ja luita hoitava, irti päästämistä ja vastaanottamista opettava harjoitus. Yinjoogassa asennossa pysytään useamman minuutin ajan jotta päästään syvälle yinkehoon. Lisäksi joogatunnilla tehdään erilaisia meditaatioita ja hermostoa rauhoittavia pranayama hengitysharjoituksia sekä restoratiivisen joogan asentoja jotka tähtäävät täydelliseen lepoon.

Hyvän yön yinjooga on pumpulinpehmeä joogaharjoitus, jonka tarkoitus on rauhoittaa keho ja mieli iltaa kohti. Joogatunneilla käytetään yinjoogassa paljon apuvälineitä kuten joogavöitä, joogablokkeja, bolstereita ja ihania laventelintuoksuisia silmätyynyjä.

Seasonal yinjooga

Seasonal yin jooga liittyy kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teoriaan. Seasonal yin jooga on myös rauhoittava ja kärsivällisyyttä opettava harjoitus kuten yin jooga.

Seasonal yinjoogassa harjoitus muuttuu vuoden ajan mukaan. Joogatunti keskittyy tiettyyn vuodenaikaan liitettyyn elementtiin, joka yhdistetään aina tiettyihin kehon elimiin, joihin joogatunnilla keskitytään.

Esimerkiksi talven elementti on vesi. Veteen yhdistetään munuaiset ja virtsarakko eli vesi elementin yinjoogan harjoituksissa hoidetaan munuais– ja virtsarakkomeridiaaniparia.

Jokaisella seasonal yin joogan joogatunnilla harjoitellaan myös vuodenaikaan soveltuvaa meditaatiotekniikkaa ja erilaisia hengitysharjoituksia.

Toisinaan teemme joogatunnin päätteeksi myös syvärentouttavan jooga nidran, “joogin uni”.

Mitä on yin & yang jooga?

Yin & yang joogatunti on monipuolinen kehonhuoltokokonaisuus, eli joogaharjoitus koostuu virtaavasta flowjoogan (yang) osiosta ja passiivisia venytyksiä sisältävästä yin joogasta. Toiveiden mukaan joogatunneillani opetellaan myös välillä käyttämään tennispalloja apuna kehonhuollossa.

Yin joogan hyvinvointivaikutukset

ennaltaehkäisee uupumusta/burn outia

voi toimia apuna unettomuuteen/uniongelmiin

rauhoittaa hermostoa

vähentää kehon tulehdustilaa (jolla on tutkimusten mukaan yhteys erilaisiin kroonisiin tauteihin)

hoitaa kehon luita ja sidekudoksia

kasvattaa kärsivällisyyttä

voi kehittää luovuutta & ongelmanratkaisutaitoja

kehittää tietoisuustaitoja

lisää itsemyötätuntoa

vahvistaa kehoyhteyttä

interoseptisten taitojen kehittyminen (interoseptio tarkoittaa kehon sisäisen maailman ymmärtämistä eli siihen liittyvät tunteiden ja tuntemusten tunnistaminen & nimeäminen)

kehittää resilienssiä

Kenelle yin jooga sopii? Yin jooga soveltuu kaikille jotka kaipaavat omaa aikaa ja pysähtymistä sekä lepoa. Erityisen hyvin yinjooga soveltuu sinulle, joka olet suorittaja ja käyt helposti ylikierroksilla. Se voi olla arvokas oppitunti sinulle, joka koet, että pysähtyminen on haastavaa.

"Kiitos aivan ihanasta joogakurssista, se on antanut minulle paljon iloa työpäivän päätteeksi. Anna-Mari on vetänyt meille yritysjoogaa jo 3 vuotta. Poikkeusaikana olemme saaneet nauttia yritysjoogatunneista onnistuneesti etäyhteyksin. Jooga käynnistää työpäivän aivan eri tavalla ja se on hyvä tapa unohtaa työkiireet ja keskittyä hetkeen. Kun aamun aloittaa joogalla, aloittaa työn teon rentoutuneena. Joogatunnit ovat sopineet hyvin kaikille työntekijöillemme aiemmasta joogataustasta huolimatta sekä joogaharjoituksiin on ollut helppo päästä mukaan taukojenkin jälkeen. Olen oppinut yritysjoogan kautta paljon hetkeen keskittymisestä sekä pysähtymistä hengittelyjen kautta." Milla
“Olen ollut tosi tyytyväinen joogatunteihin ja nauttinut jokaisesta kerrasta! Joogatunneilla on kiva fiilis ja Annan tyyli ohjata joogaa on tosi lämmin ja ystävällinen. Tarvittaessa saa apua ja neuvoja siihen kuinka joogaliikkeet tehdään oikein.” Päivi
"Reissu ja Sri Lanka yllättivät tosi positiivisesti! Oli ihanaa paneutua joogan maailmaan reilu viikon ajaksi, ja vielä niin upeissa puitteissa. Aamulla aikaisin heti virkistävää flow-joogaa ja auringonlaskun aikaan rentouttava yin-jooga harjoitus kattoterassilla buddhalaisten rukouskutsun soidessa joen toisella puolen. Paikallinen kokki, joka loihti meille ihania ruokia joka ilta. Keho ja mieli tuntuivat sekä voimaantuneelta että rentoutuneelta reissun jälkeen. Lisäksi joogatuntien aikana tehdyistä kirjoitusharjoituksista sai hyviä oivalluksia omaan arkeen." Olga
"Retriitin teemana oli myös intuitiivinen kirjoittaminen. Kirjoittaminen ylitti odotukseni. Oli mieletöntä kokeilla jotakin täysin uutta ja saada myös kokonaisia tekstejä muistoksi kotiin. Retriitti oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Sri Lanka on mielettömän kaunis maa ja villan puitteet olivat todella upeat. Kaikista parhaiten jäi kuitenkin mieleen kaikki ne ihanat ihmiset, joihin sain kunnian tutustua kymmenen päivän ajan. Meillä oli lähes heti mahtava ryhmädynamiikka ja paluulennolla oli jo sellainen olo, että reissasi vanhojen ystävien kanssa. " Lotta
"Anna-Marin joogatunnit olivat monipuolisia, mutta kuitenkin ihanan lempeitä. Anna-Mari on mielettömän hyvä opettaja, joka osaa ohjeistaa selkeästi ja ottaa kaikki huomioon. Eniten uusia ideoita sain meditaatiosta ja yin-joogan yhteydessä tekemästämme tennispallohieronnasta – ne ideat yritän ehdottomasti ottaa mukaani Suomen arkeen."
s
instagram posts
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs