Hidas Flow jooga (embodied)

w

Hidas Flow jooga (embodied) – lisätietoja

Embodied jooga

Opetukseni ammentaa eri opettajien kanssa opiskelemastani embodied –tyylisuunnasta. Embodied –joogassa korostuu kehon sisäinen kokemus, tarinallisuus ja mielikuvituksen käyttö. Lisäksi se ottaa huomioon joogan psykologisen puolen ja mielen hyvinvoinnin. Embodied jooga on yhdistelmä joogaa, somaattista liikettä, liikemeditaatiota ja klassista tantraa. Embodied jooga haluaa auttaa joogan harjoittajia löytämään ja valjastamaan käyttöönsä oman sisäsyntyisen kapasiteetin ja sitä kautta vahvistamaan omaa toimijuuttaan.

Hidas flowjooga

Hidas flowjooga on oman hengityksen tahdissa etenevää hitaasti virtaavaa joogaa. Flow jooga edustaa aktiivista yang joogaa, johon kuuluvat esimerkiksi vinyasa flow jooga, astanga jooga ja flow jooga sekä erilaiset hot jooga harjoitukset.

Hidas flow jooga opettaa kärsivällisyyttä ja pysähtymistä oman kehon ja sen tuntemusten äärelle. Sen kautta hidas flow jooga vahvistaa yhteyttä omaan kehoon.

Kun liikumme joogamatolla hitaasti joogaharjoituksen aikana, ehdimme myös paremmin kiinnittää huomion oikeisiin linjauksiin ja teemme sitä kautta joogaharjoituksen turvallisemmin.

Olen keskittynyt joogaopetuksessa hitaaseen flow joogaan ja yin joogaan. Opiskelemani embodied yoga –tyylisuunta korostaa joogaharjoituksessa kehon sisäistä kokemusta. Joogatuntieni kannatteleva elementti on joogaharjoituksen tunnelmaan soveltuva äänimaailma.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta voidaksesi osallistua tarjoamilleni joogatunneille. Tarjoan kaikilla joogatunneillani erilaisia versioita jooga asennoista ja kannustan aina joogaajia liikkumaan joogamatolla oman kehon ehdoin ja omaa kehoa kuunnellen.

Hitaan flow joogan hyvinvointivaikutuksia ovat mm.

 • ennaltaehkäisee erilaisia uupumustiloja/burn outoa
 • vähentää stressiä ja ahdistusta
 • parantaa liikkuvuutta
 • kehittää koordinaatiokykyä
 • tuo kehoon voimaa
 • vahvistaa tukilihaksia
 • avaa kehoa monipuolisesti
 • vahvistaa kehoyhteyttä
 • kehittää interoseptisiä taitoja joilla on tutkimusten kanssa yhteys mielen hyvinvointiin (interoseptio tarkoittaa kehon sisäisen maailman ymmärtämistä eli siihen liittyvät tunteiden ja tuntemusten tunnistaminen & nimeäminen)
 • tutkimusten mukaan hidas jooga myös edistää aivojen neuroplastisuutta eli muovautuvaisuutta (=aivojen kyky muokata itseään ja sopeutua uusiin käyttäytymismalleihin tai kokemuksiin)
 • vahvistaa itsemyötätuntoa ja hyväksyvää läsnäoloa
 • opettaa päästämään irti suorittamisesta
 • lisää armollisuutta

Kenelle hidas flow jooga sopii? Hitaan flowjoogan tuntini soveltuvat kaikille jotka ovat uteliaita joogan suhteen ja haluavat oppia päästämään irti suorittamisesta.

"Reissu ja Sri Lanka yllättivät tosi positiivisesti! Oli ihanaa paneutua joogan maailmaan reilu viikon ajaksi, ja vielä niin upeissa puitteissa. Aamulla aikaisin heti virkistävää flow-joogaa ja auringonlaskun aikaan rentouttava yin-jooga harjoitus kattoterassilla buddhalaisten rukouskutsun soidessa joen toisella puolen. Paikallinen kokki, joka loihti meille ihania ruokia joka ilta. Keho ja mieli tuntuivat sekä voimaantuneelta että rentoutuneelta reissun jälkeen. Lisäksi joogatuntien aikana tehdyistä kirjoitusharjoituksista sai hyviä oivalluksia omaan arkeen." Olga
"Retriitin teemana oli myös intuitiivinen kirjoittaminen. Kirjoittaminen ylitti odotukseni. Oli mieletöntä kokeilla jotakin täysin uutta ja saada myös kokonaisia tekstejä muistoksi kotiin. Retriitti oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Sri Lanka on mielettömän kaunis maa ja villan puitteet olivat todella upeat. Kaikista parhaiten jäi kuitenkin mieleen kaikki ne ihanat ihmiset, joihin sain kunnian tutustua kymmenen päivän ajan. Meillä oli lähes heti mahtava ryhmädynamiikka ja paluulennolla oli jo sellainen olo, että reissasi vanhojen ystävien kanssa. " Lotta
"Anna-Marin joogatunnit olivat monipuolisia, mutta kuitenkin ihanan lempeitä. Anna-Mari on mielettömän hyvä opettaja, joka osaa ohjeistaa selkeästi ja ottaa kaikki huomioon. Eniten uusia ideoita sain meditaatiosta ja yin-joogan yhteydessä tekemästämme tennispallohieronnasta – ne ideat yritän ehdottomasti ottaa mukaani Suomen arkeen."
"Kokonaisuudessaan Anna-Marin retriitti oli paljon enemmän kuin osasin kuvitella. Vieraanvaraisuus, hyvin suunnitellut kokonaisuudet sekä Anna-Marin intohimo joogaa kohtaan loivat yhdessä tunnelman, mitä ei voi sanoin kuvata." Essi
s
Up